En detalje tættere på virkeligheden

Jeg har længe villet bidrage til OpenStreetMap. Jeg støtter både tanken om open software, og så er kortmaterialet af høj kvalitet.

Jeg har prøvet at lave et GPS-spor af nogle stier i Grenaa, og jeg har prøvet at tilføje en bygning i Kolding, men jeg er tit stødt på en mur, når jeg skulle tilføje min rettelser til kortene. Det skyldes primært, at jeg ikke har sat mig ordentligt ind i det, men læringskurven har også været stejl (for mig i hvert fald).

Heldigvis er det nu blevet langt lettere med det forholdsvis nye iD Editor, hvor jeg i webbrowseren kan tilføje mine rettelser. Det foregår let og lige til.

Bibliotek og det rigtige navn
1. november blev jeg redaktør for Vollsmose Avisen. Derfor fik jeg lyst til at prøve det nye redigeringsværktøj med nogle konkrete eksempler fra Vollsmose.

Dels har centret skiftet navn til Vollsmose Torv, og så har biblioteket ikke været tagget derude før. Med få klik fik jeg ændret navnet på centeret, og jeg fik tilføjet biblioteket.

Det er ikke i alle zoomlag, at rettelsen er trådt i kraft endnu. Eksempelvis står der Vollmosecenteret, hvis du zoomer længere ud. Til gengæld skal du zomme længere ind for at se, at Vollsmose Bibliotek er der.

Åbningstider
Ved biblioteket tilføjede jeg også åbningstider. Jeg fandt dem på bibliotekets hjemmeside. Bagefter fandt jeg ud, hvordan jeg rigtigt skal notere åbningstider. Her er wiki’en for OpenStreetMap en stor hjælp.

Det er vigtigt at skrive tingene rigtigt ind fra begyndelsen, så det er brugbart for systemet og i sidste ende for folk, der søger efter informationen. Jeg lavede en lille fejl til at begynde med, men det skulle gerne være rettet nu.

Åbningstider bliver ikke som standard vist på kortene, men informationen er lagret. Eksempelvis kan bibliotekets åbningstid ses på kortet her. klik på det røde ikon på kortet.

Leave a Reply